Koncept. Identitet. Foto.


Retro Spectacular.

Briefen var kort att en ny lite finare vintage-butik skulle öppna i fina Tändsticksområdet i Jönköping och uppdraget var att skapa ett varumärke med namn, logotyp och en copy-text till stortavlor. Uppdraget var också att strategiskt välja typ av stortavlor och placering för dem.

Efter en tids brainstorming, inkubation och illumination var namnet Retro Spectacular fött. En vintage-butik med mode från förr som passar flera olika stilar och personligheter.

En tripp till Karlstad för koll av locations, möte med modell och check av rekvisita så gjorde vi två fotosessioner för tre olika stilar. Funky-stilen vid det öde järnvägsspåret med graffiti på väggarna. Den ljuva parken som gjord för Sweet-looken och till sist den läckra Hollywood-looken ”Classy” taget utanför Bar Teatral i Karlstad kl 5 på morgonen, bara någon timme efter att siste man lämnat stället.

Stortavlorna valde jag omsorgsfullt ut vid några promenadstråk i Jönköping, jag ville ha de charmiga stortavlorna med tak som passar stilen, att de skulle synas tydligt för vår målgrupp och även få uppseendeväckande plats på fasaden när man kör in mot city. Ingen skulle undgå att det var en ny butik i stan.

För ytterligare inspiration besökte jag tändsticksområdet och stämningen där, allt vackert att titta på och med vetskap om all kreativitet som finns på insidan av flera av dörrarna där.

Art Direction, Grafisk form, Styling och Foto: Emmeli Ahlander
Model och Props: Emilia Cassiopaeus

Retro Spectacular

Stortavla_ClassyT1

Stortavla_FunkyP1

Stortavla_SweetH1

Tegelfasad
RetroSpectacular_Fasad2

Skyltar

Stortavlor_stor2

Stortavlor_storv
img_7276

img_7403

img_7407

img_7525

img_7544

img_7692

img_7814

img_7844

img_7909

img_7218